Parhaimmat paikat etsiä kultaa Kanadassa

Niille, jotka ovat perehtyneet Kanadan historiaan, ymmärtävät kuinka merkittävä Yukonin kultaryntäys oli maalle. Tapahtuneena reilusti yli 100 vuotta sitten, vuonna 1896, se muutti maan kokonaan. Ja vaikka kultaryntäys ei kestänyt kauan, se ei tarkoita, että kaikki kulta olisi viety. Itse asiassa monet ovat löytäneet kultaa maan eri alueilta, ei vain Yukonista.

Etsitkö kultaa? Vieraile Kanadassa ja saatat löytää aarteen! Katsotaanpa tarkemmin parhaita kullanhuuhdonta- ja kultakaivospaikkoja Kanadassa.

Yukon

Se oli maan keskipiste kultaryntäyksen aikana, ja sitä kuvattiin joukkomuutoksi maahanmuuttajille, jotka lähtivät alueelle rikastumaan. Vaikka kultaryntäys oli lyhytikäinen, se ei tarkoita, ettet silti löydä kultaa Yukonista.

Jos etsit aitoa kullanhuuhtelukokemusta, voit suunnata Yukonin Klondiken alueelle. Tämä löytyy alueen länsiosasta, ja sen joissa ja puroissa on edelleen suuret määrät kultaa. Voit käyttää vaskoolia tai sihtiä siivilöimään jokien ja purojen lian läpi ja löytääksesi noita kirkkaita kultapaloja.

Atlin, British Columbia

Vaikka British Columbian maakunta ei ole yhtä suosittu kuin Yukon, voi se silti tarjota hyviä mahdollisuuksia kullanhuuhdontaan ja kullan kaivamiseen. Atlin on erittäin syrjäinen ja sijaitsee maakunnan pohjoisosasta, melkein Yukonin rajalla. Todellisuudessa se on nyt yksi vauraimmista kullankaivuualueista koko maassa. Se tunnetaan suurten kultakimpaleiden löytämisestä, mikä on tietenkin minkä tahansa kullanetsijän unelma.

Ontario

 Ontarion maakunta on myös rakentamassa omaa osuuttaan kultateollisuudessa, ja siitä on nyt tullut maan suurin metallin tuottaja. Vuodesta 2019 lähtien toiminnassa oli 17 kaivosta. Nämä kaivokset ovat olemassa tietysti kiitos Kanadan kilven, joka kattaa puolet koko Kanadan maa-alueesta. Juuri tältä luonnolliselta geologiselta alueelta löydät kultaesiintymät.

Quebec

Tiukassa kilpailussa Ontarion kanssa on Quebec, jolla on myös oma kohtuullinen osuus kultakaivoksista Kanadan kilven alueella. Ontarion ja Quebecin välillä kultakaivosten osuus on yhteensä 75% koko Kanadan kokonaistuotannosta. Monet ihmiset olettavat, että suurimmat tuottajat ovat British Columbia ja Yukon, mutta näiden kahden osuus Kanadan kokonaistuotannosta on vain hieman yli 12%.

Kanada erottuu kullankaivamisessa

Joten vaikka kultakuume on kauan ohi, fakta on, että Kanada on yksi suurimmista kullantuottajista koko maailmassa, kilpailemalla Venäjän, Yhdysvaltojen, Australian ja Afrikan kanssa. Kanadassa on selvästi paljon paikkoja löytää kultaa rannikolta rannikolle.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *