Miksi sinun ei kannata missata tilaisuuttasi Yukonin kultakaivoksella

Suurin osa ihmisistä on kuullut vuoden 1898 Klondiken kultaryntäyksestä. Vaikka se ei kestänyt kauaa, ihmiset puhuvat siitä silti vielä tänä päivänä.

Jos matkustat Kanadaan, et halua ohittaa tätä kerran elämässä -kokemusta. Yukonin kultakaivos sijaitsee Goldbottomin kaupungissa. Tässä aiemmin vilkkaassa yli 5000 asukkaan kaupungissa asuu nykyään vain viisi asukasta, mutta se on silti suosittu turistikohde. Monet ihmiset käyvät tässä kaupungissa tutustumassa Yukonin kultakaivoksen historiaan ja kokeilemaan onneaan kullanhuuhdonnassa. Tämä tekee siitä upean nähtävyyden sekä paikallisille että vierailijoille. Miksi et kokeilisi kullanhuuhdontaa päättääksesi Yukon-kierroksesi?

Yukonin kultaryntäys

Vuonna 1898 kerrottiin, että pohjoisesta löytyisi valtava määrä kultaa. Yukonin kultakaivokseen ryntäsi yli 100 000 ihmistä saadakseen mahdollisuus löytää kultaa. Tämä johti siihen, että Dawson Citystä – joka oli aikoinaan vanhentunut etuvartioasema – tuli Kanadan suurin kaupunki Winnipegistä länteen.

Asukkaiden lukumäärän kasvaminen johti hintojen nousuun alueella. Yhden hengen huoneen vuokra Dawsonissa oli jopa 100 dollaria kuukaudessa kultaryntäyksen aikana, kun taas 4:n makuuhuoneen huoneiston vuokra New Yorkin keskustassa saattoi yltää vain 120 dollariin kuukaudessa. 100 000 vierailijasta kuitenkin vain 40 000 onnistui selviytymään läpi karun talven ja löytämään kultaa.

Valitettavasti, kun sana oli levinnyt, suurin osa alueesta oli jo vallattu ja kulta löydetty. Tämä johti siihen, että kiireinen Dawsonin kaupunki muuttui nopeasti jälleen aavekaupungiksi.

Vuonna 1960 Kanadan hallitus tuli apuun ja palautti Dawsonin kaupungin entiseen loistoonsa. Tämä on johtanut tuhansiin turisteihin, jotka matkustavat alueelle ja vierailevat kultakaivoksessa vuosittain.

Yukonin kultakaivos

Millarin perhe on ylläpitänyt Yukonin kultakaivosta yli kolmen vuosikymmenen ajan. He ovat laajentaneet toimintaa kattamaan rustiikkiset hirsimökit, joissa turistit voivat yöpyä, ja nyt he tarjoavat myös retkiä kaivoksiin. Jos haluat kokeilla mahdollisuuksiasi kullankaivuussa, niin Yukon on oikea paikka siihen. Yukonin kultakaivoksen kierros vie vierailijat informatiiviselle, opettavaiselle ja hauskalle matkalle takaisin kullankaivuun historiaan. He selittävät kuinka kaivostoiminta on muuttunut vuosien varrella, ja antavat sinulle jopa mahdollisuuden itse huuhtoa kultaa.

Kullanhuuhdonta

Nämä ovat joitain parhaimpia sisäpiirin vinkkejä kullanhuuhdontaan:

• Käytä oikeita työkaluja – kullanhuuhdonta tehdään vedessä, joten sinun on käytettävä sopivia vaatteita, muuten et nauti tästä kokemuksesta. Vaskoolin valinnassa on kaksi vaihtoehtoa; muovinen tai metallinen. Metallisia vaskooleja käytettiin aiemmin, mutta muoviset vaskoolit ovat nykyään suositumpia, koska ne eivät ruostu tai syövy. Tarvitset myös lastan tai lapion kaivamiseen, pinsetit kultahippujen poimimiseen, lasipullon ja nuuskapullon.

• Huuhdonnan oppiminen – jos et ole koskaan tehnyt sitä ennen, voit pyytää asiantuntijaa opastamaan sinua.

• Tekniikka – panoroinnissa on kyse kullan erottamisesta kaikesta muusta. Se saattaa kuulostaa helpolta, mutta siinä on tietty tekniikka.

Jos vierailet Yukonissa, pitää sinun varmasti käydä myös Yukonin kultakaivoksessa. Sen lisäksi, että se on opettavaista, se on myös hauskaa, ja on mahdollista, että löydät oikeaa kultaa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *