Mitä odottaa “Cooktown 2020 Expolta”

Kapteeni Cookin ensimmäinen matka on lähestymässä 250-vuotis juhliaan, ja tänä vuonna ”Cooktown 2020 Expo” juhlistaa tapahtumaa erityisillä juhlallisuuksilla!

Kapteeni Cookin ensimmäinen matka johti hänet lopulta Pohjois-Queenslandin rannoille, ja hänestä ja hänen miehistöstään tuli ensimmäisiä ihmisiä pohjoiselta pallonpuoliskolta, ketkä astuivat maalle, joka tunnetaan nimellä Australia. Vieraile Pohjois-Queenslandin ”Cooktown 2020 Expossa” juhlistamalla 250 vuoden historiaa kapteeni Cookin saapumisen jälkeen. Suunnittele vierailusi Discovery-festivaalille ja muihin tapahtumiin, missä esitellään Cooktownin rikas kulttuuri musiikin, taiteen, keittiön ja tieteen kautta.

“Reconciliation Rocks” musiikkifestivaali – 17.-19.7.

Juhlat alkavat musiikillisilla juhlilla Reconciliation Rocks -musiikkifestivaaleilla. Tämä on muutakin kuin vain musiikkia, ja tämä onkin paikallisten alkuperäiskansojen ja muiden alkuperäiskansojen festivaali sekä mahdollisuus paikallisille bändeille esitellä kykyjään.

Kapteeni Cookin ja hänen miestensä saapumista esitetään myös historiallisesti uudelleen, ja vieläpä paikallisten alkuperäiskansojen Guugu Yimithirr -henkilön puolesta. Festivaali avaa myös uudistetun Reconciliation Rocks -kadun ja venevajan.

“Discovery Festival” – 24.-26.7.

Discovery-festivaali juhlii Cookin matkan tieteellisiä ja teknisiä saavutuksia sekä löytöjä, jotka hänen aluksensa tutkijaryhmä teki rannikolla Pohjois-Queenslandissa.

Ehkä ”Cooktown 2020 Expon” suurin kohokohta tapahtuu Discovery-festivaalin aikana; HM Bark Endeavour -kopion saapuminen. Kun alus saapuu, kapteeni Cookin ja hänen miehistönsä saapuminen esitetään uudelleen.

Tarjolla on myös historiallisia kävelyretkiä kaupungin läpi ja opastettuja retkiä kasvitieteelliseen puutarhaan Pohjois-Queenslandin luonnon monimuotoisuuden esittelemiseksi. Parhaille paikallisille tuotteille on järjestetty myös mahdollisuus esitellä itseään aterioiden aikana koko festivaalin ajan.

“Endevor Festival” – 1.-4.8

!

Tämä festivaali antaa Cooktown 2020 -näyttelylle mahdollisuuden näyttää kapteeni Cookin, hänen miehistönsä ja hänen aluksensa – HM Bark Endeavourin – merivoimat ja tekniset saavutukset.

Kopiolaiva osallistuu useisiin merivoimien mielenilmauksiin, ja kapteeni Cookin saavutukset kartografian, tähtitieteen ja kasvitieteen aloilla ovat esillä. Pohjois-Queenslandin meriympäristöön ja ekologiaan kiinnitetään paljon huomiota, kalamarkkinoiden vuoksi, sekä ja ”joesta lautaselle” demonstraatioiden vuoksi. Festivaali yhdistää myös Reconciation Rocks- ja Discovery-festivaalin parhaat puolet, ja tarjolla on myös rock konsertti ja retkiä kasvitieteelliseen puutarhaan. Koko Cooktown 2020 Expo -juhla huipentuu HM Bark Endeavour -kopion lähtöön, kun se purjehtii auringonlaskuun aivan kuten 250 vuotta sitten.

Cooktown 2020 Expo tulee olemaan yksi Pohjois-Queenslandin suurimmista tapahtumista tulevina vuosina. Kapteeni Cookin on löytöretki 250 vuotta sitten, ei saa vain yhtä, vaan kolme festivaalit. Tule sinäkin!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *