Australian kansallisen merimuseon (ANMM) 2020 ohjelma kapteeni Cookin löytöretken 250. vuosipäivälle

Vuonna 2020 vietetään 250-vuotispäivää kapteeni Cookin matkalle, joka kartoitti Australian itärannikkoa. Australian kansallinen merimuseo (ANMM) on laatinut laajan ohjelman kapteeni Cookin ensimmäisen matkan 250-vuotisjuhlan kunniaksi. Tässä listaus mitä voit odottaa seuraavalla vierailullasi Australian kansallisessa merimuseossa.

Vuoden luontokuvaaja

Yksi upeimmista asioista Australiassa kapteeni Cookille ja hänen muille tutkimusmatkailijoilleen oli heidän kohtaamansa uskomattoman monipuolinen luonto. Australia on täynnä alkuperäiskansojen lajeja, jotka ovat täysin erilaisia ​​kuin mikään, minkä eurooppalainen tutkija olisi kohdannut, edes yhtä kokenut kuin kapteeni Cook.

Osana ”Encounters 2020” -ohjelmaa, Australian kansallinen merimuseo isännöi vuoden maailmankuulua luontokuvaajanäyttelyä, joka on lainattuna vastaavasta maineikkaasta Lontoon luonnonhistoriallisesta museosta. Tämän näyttelyn valokuvat osoittavat yhdessä ympärillämme olevan luonnon monimuotoisuuden ja kauneuden.

”Australian kasvot”

Australia on muuttunut paljon kapteeni Cookin matkan jälkeen. Alkuperäiskansojen, jotka asuivat Australiassa vähintään 60000 vuotta ennen eurooppalaisten uudisasukkaiden saapumista, on täytynyt kestää käsittämättömiä vaikeuksia ja kamppailevat edelleen yhdenvertaisen kohtelun puolesta muiden australialaisten kanssa nykyään.

”Australian kasvot” -näyttely esittelee kansallista muotokuvaprojektia, jolla on pyritty edustamaan paremmin Australiaa ja sen ihmisiä, kuin aikaisemmat projektit ovat pystyneet. Kasvojen lisääminen abstrakteihin tilastoihin auttaa osoittamaan, että Australian yhteisöt ovat paljon monimuotoisempia kuin mitä usein oletamme.

“Koori Art Expressions”

Koori Art Expressions” esittelee Sydneyn koululaisten taideteoksia. Näyttelyyn sisältyvät teokset sisältävät kaiken ikäisten lasten teoksia päiväkoti-ikäisestä 12-vuotiaaseen asti. Nämä mielikuvitukselliset taideteokset ovat meditaatioita syvistä yhteyksistä, joita on Australian mantereen asukkailla ja Australian alkuperäiskansojen sekä Torresin salmen saarien asukkailla.

Esillä olevat taideteokset kattavat useita tyylilajeja, kuten maalauksia, tekstiilejä, veistoksia ja valokuvia.

Uhmaava imperiumi

Siitä lähtien kun kapteeni Cook astui Australian mantereelle, olemme pyrkineet tarkastelemaan asioita aina Cookin ja hänen miehistönsä näkökulmasta, emme alkuperäiskansojen näkökulmasta, joiden elämän ja kulttuurin aluksen saapuminen käänsi ylösalaisin. ”Defying Empire” -näyttelyn tarkoituksena on korjata tämä epätasapaino keskittämällä huomiota alkuperäiskansojen kokemuksiin ja koettelemuksiin. ”Defying Empire” oli aiemmin esillä Australian kansallisgalleriassa, jossa se sai ylistäviä arvosteluja. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tuoda tämän näyttelyn Australian kansallinen merimuseoon (ANMM) ”Encounters 2020” -tapahtumaan.

Edellä luetellut ovat vain joitakin kohokohtia meidän 2020-ohjelmassa, mutta ne eivät suinkaan ole ainoat näyttelyt, jotka löydät. Esimerkiksi ”Under Southern Skies” -näyttely tarkastelee tapoja, joilla eurooppalaiset ja alkuperäiskansojen tutkijat ovat käyttäneet tähtiä navigointivälineenä. Jokainen, joka haluaa haastaa nykyiset käsityksensä Australiasta ja sen historiasta, löytää paljon stimuloidakseen itseään älyllisesti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *